شکواییه

مشکلی حل نشد از مدرسه و صحبت شیخ/ غمزه ای تا گره از مشکل ما بگشایی

شکواییه

مشکلی حل نشد از مدرسه و صحبت شیخ/ غمزه ای تا گره از مشکل ما بگشایی

شکواییه

اللهم إنّی اعوذ بک من نفسٍ لاتَشبع
و من قلبٍ لایَخشع
و من علم لایَنفع
و من صلاةٍ لاتُرفع
و من دعاٍ لایُسمع

نمایشگاه کتاب رفتن آداب دارد

چهارشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۰۸:۴۵ ب.ظ
نمایشگاه کتاب رفتن آداب دارد. واجبات و مستحبات و محرماتی دارد که نمی شود پشت گوش انداخت چون یک هو به خودت می آیی و می بینی از آن همه فرهنگی جات فقط بی فرهنگی هایش به تو رسید! باید بلد باشی شلوغی مترو، نارسایی سیستم بانکی و شلوغ بودن خط ها و باد کردن بن هایت، ناشرنماها و گرما و سیستم تهویه ی بی خود شبستان را چطور دور بزنی، باید حواست باشد که این روز تلخ نشود که فقط خستگی اش برایت نماند. اینجانب، تا حدی یک نمایشگاه کتاب روی حرفه ایی به حساب می آید و تجربه هایی بس گران سنگ در چنته دارد، بس که در روزهای اردیبهشت در آن حوالی پرسه زده و پیشنهاد هیچ کس را برای همراهی در نمایشگاه از دست نداده و به سفارش کتاب دیگران را برایشان خریده، و به جایشان خوش گذرانده! آری این چنین است...
واجبات و محرمات: فکر ماشین شخصی را از همین حالا از سر بدر کنید چون به یقیین جا برای پارک نیست و گرفتار ترافیک خیابان بهشتی و اتوبان، شدن خودش کافیست تا از بینی مبارک همه چیز را دربیاورد. اگر در نزدیکی مصلی زندگی می کنید که بهتر است از وسایل نقلیه ی روی زمین استفاده کنید و تا جایی که می توانید در این روزها از مترو بپرهیزید اما اگر فاصله تان با محل برگزاری نمایشگاه زیاد است باید کنسرو شدن در مترو را هم به جان بخرید. می توانید هم ایستگاه شهید بهشتی پیاده شوید و هم مصلی. اگر می خواهید به شبستان و سالن ناشران عمومی بروید که می توانید در هردو ایستگاه پیاده شوید خیلی مسافت فرقی نمی کند با این تفاوت که اگر از ایستگاه بهشتی پیاده بشوید و آدم خوش شانسی باشید می توانید از ون های مرحمتی استفاده کنید. اما اگر قصد رفتن به سالن ناشران آموزش و کودک و نوجوان را دارید بهتر است مصلی پیاده شوید چون نزدیک تر است و برای آمدن به شبستان می توانید از پشت بام هیجان انگیز شبستان عبور کنید.
قبل از رفتن به نمایشگاه حتماً بررسی کنید که ناشرانی که از آن ها قصد خرید دارید، در نمایشگاه حاضرند یا نه برای نگارنده بارها پیش آمده که قریب به دو ساعت دنبال ناشری گشته، بعد متوجه شده ناشر محترم اصلاً شرکت نکرده. اگر قصد خرید کتاب های خاصی را دارید حتماً قبلش ناشر آن را پیدا کنید و یک راست بروید همان انتشاراتی وگرنه کلی از وقتتان برای پیدا کردن یک کتاب هدر می رود. حتی اگر کتاب خاصی را در نظر ندارید باز هم به ناشران منتخب سر بزنید چون بیشتر غرفه ها را کتاب های تکراری و کم ارزشی پر کرده اند. روی اطلاعات نمایشگاه هم حساب نکنید، چون یا سیستم شان قطع است یا آدرس اشتباهی می دهند، امتحان کرده ام که می گویم!
خدارا...خدارا... بچه ها! بیاریدشان به نمایشگاه، گناه دارند بس که سرگرم بازی های کامپیوتری و دی وی دی و کارتون های عجیب غریبند! بگذارید یک روز را کنار شما راه بروند، با دیدن کتاب ذوق کنند، کتاب بخرند. ناشران به تازگی کتاب های خوبی دارند برای بچه ها، از دستشان ندهید.
اگر از بن های اهدایی دانشجویی استفاده می کنید که هیچ! اما اگر می خواهید از جیب بپردازید حتما با پول نقد بروید نه کارت، چون معمولاً در ساعات شلوغی خط ها شلوغ است یا کلاً سیستم قطع می شود و از خرید کردن می مانید و مصیبتی عظمی ست در صف ATM ماندن. اگر هم بن دارید که کاریش نمی شود کرد و باید به مدد انفاس قدسی از بن ها استفاده کنید. در هر خرید 5 تا صلوات بفرستید، جواب می دهد.
مستحبات و مکروهات: اگر مثل من از آن دسته آدم هایی هستید که هوش و حواستان سر جایش نیست و با سرگرم شدن به کتاب ها حواستان از همراهانتان پرت می شود و اگر می خواهید تمام مدت را به گم کردن و پیدا کردن نگذرانید، پیشنهادم این است که یک روز را خودتان تنهایی بیایید، یک دل سیر کتاب ببینید، کتاب بخرید؛ و یک روز دیگر هم با همراه بیایید که کتاب خریدن دسته جمعی هم حالِ خودش را دارد.
عشاق عزیز! جان هرکی دوست دارید این یک جا را بیخیال قرار گذاشتن و دور دور کردن بشوید. به حمدلله سطح شهر پر از کافی شاپ و پارک و رستوران است. باور کنید به شلوغی و گرما و هوای مزخرفش نمی ارزد و فقط کیفتان ناکوک می شود، از ما گفتن بود!
صبح ها از اولین ساعت باز شدن نمایشگاه تا حدود 1/5 الی 2 ساعت بعد خلوت ترین ساعات نمایشگاه است بهتر است خریدهای واجب را همان موقع بکنید، بعد به سراغ خریدهای دلی بروید، آدم اینطوری خیالش راحت تر است. ساعت نهار و نماز هم تا حدی خلوت است بین ساعت 1/5 الی 3.
از اصل سبک سفر کردن استفاده کنید! اگر می توانید با خودتان کیف نبرید. یک مانتو یا شلوار پر جیب بپوشید، کارت ها و پول ها را در جیبتان خوب جاسازی کنید و حتی اگر همراه ندارید موبایل هم نبرید، خودتان راحت ترید. ساده ترین و راحت ترین و البته خنک ترین لباس های تان را بپوشید و هیچ وسیله ی دست و پاگیر با خودتان نبرید حتی بطری آب! واقعاً نمی دانم بانوانی که کفش پاشنه ده سانتی می پوشند و با زلف های خم اندر خم به نمایشگاه تشریف می آورند با خودشان چه فکری می کنند؟! به حجاب اسلامی معتقد نیستید قبول! به قوانین رسمی کشور احترام نمی گذارید، این یکی هم باشد! اما فکر نمی کنید، هر پوششی مکان خاص خودش را دارد؟! ندارد؟
اگر منزلتان نزدیک است که نیاز به ناهار و شام ندارید اگر نه برای ساندویچ خریدن بیایید بیرون از نمایشگاه. هم خیابان مطهری و هم بهشتی رستوران های خوبی دارد. اما بستنی را از دست ندهید که نصف لذت نمایشگاه به بستنی خوردن همراه با گرفتگی عضلات پا و شانه است، همه جور بستنی هم وجود دارد . اگر مثل ما از آن آدماهایی هستند که تا قران آخر را کتاب می خرید، بستنی فالوده ایی هم پیدا می شود! وقتی خرید و غرفه گردی ها تمام شد،  روی چمن ها بنشینید، کفش هایتان را در بیاورید و پاهایتان را دراز کنید. هی بستنی بخورید و برای همدیگر بلند بلند کتاب بخوانید.
روزهای بهاریتان خوش!

پ ن: این ها را پارسال نوشته بودم، در وبلاگ تازه درگذشته مان. دوستم لطف کرد برایم فرستاد. دوباره گذاشتمش که شاید به دردبخور باشد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۲/۱۶
عریضه نویس

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی